Lippigmentatie: wat is het en hoe kun je het behandelen?

Lippigmentatie

 

 

Het uiterlijk van uw lippen is een van de belangrijkste kenmerken die uw gezicht karakter geven. De lippen kunnen er bleek, rood, gezwollen of zelfs gesprongen uitzien – ze staan voortdurend onder invloed van buitenaf, soms met positieve en soms met meer uitdagende effecten. Vanuit cosmetisch oogpunt staat deze aandoening bekend als lippigmentatie . Uw pruilende lippen kunnen een aanwinst zijn als ze zoenbestendig zijn en geen tekenen van irritatie vertonen. Als je merkt dat ze er moe beginnen uit te zien of donkerder lijken dan normaal, is het waarschijnlijk tijd om actie te ondernemen. Lippigmentatie is een belangrijk onderdeel van het uiterlijk van de lippen. Gelukkig zijn er verschillende huismiddeltjes en behandelingen beschikbaar om je te helpen van je lippigmentatie af te komen. Blijf lezen om meer te weten te komen over dit veelvoorkomende probleem en hoe je er een oplossing voor kunt vinden.

Wat is lippigmentatie?

Lippigmentatie is een aandoening waarbij de natuurlijke kleur van de lippen verandert in een donkerder tint en vaak meer opvalt. Het wordt veroorzaakt door factoren zoals het gebruik van bepaalde medicijnen, intense blootstelling aan de zon, zwangerschap, mondkanker, genetica en andere medische aandoeningen. Als u merkt dat uw lippen donkerder zijn geworden, moet u een afspraak maken met uw arts, omdat dit een teken kan zijn van ernstige gezondheidsproblemen.

Lippigmentatie kan een teken zijn van een onderliggende ziekte. Het donkerder worden van uw lippen kan een indicatie zijn van schade aan de bloedvaten of een verhoogde gevoeligheid voor irriterende stoffen. Daarom is het belangrijk om een arts te raadplegen om onderliggende aandoeningen uit te sluiten.

Oorzaken van lippigmentatie

Als u een verandering in uw lippigmentatie hebt ervaren, moet u uw arts vragen naar de oorzaken. Die kunnen variëren, afhankelijk van uw specifieke situatie. Enkele van de meest voorkomende oorzaken van lippigmentatie zijn: Zwangerschap – De hormoonschommelingen tijdens de zwangerschap kunnen een verandering in de pigmentatie van de lippen veroorzaken. Zo kan de verhoogde hormoonspiegel in het derde trimester leiden tot donkerder wordende lippen. Mondkanker – Deze vorm van pigmentverandering is vaak een teken van mondkanker, omdat de tumor verantwoordelijk zou zijn voor de roodheid van de lippen. Zuurgraad – Een hoge zuurgraad in je lichaam kan pigmentatie in je lippen veroorzaken. Van bepaalde medicijnen, zoals sommige antibiotica en hormoonbehandelingen, is bekend dat ze deze bijwerking kunnen veroorzaken.

Home remedies voor lip pigmentatie

Hoewel medicijnen de eerste optie zijn voor veel mensen die last hebben van lippigmentatie, zijn er ook manieren om van de donkere vlekken op je pruillip af te komen. Probeer een van de volgende remedies om je lippen lichter te maken: Beschadigde lippen – als je lippen schraal zijn, scrub ze dan met een zachte, niet bijtende reiniger. U kunt ook twee eetlepels honing mengen met een kopje water. Breng het honing-watermengsel aan op uw lippen en laat het 15 minuten zitten voordat u het afspoelt met een schone tissue. Scrub je lippen dagelijks met een niet krassende scrub, zoals Biotin Scrub, om de huid te scrubben en de natuurlijke aanmaak van nieuwe huidcellen te stimuleren.

Conclusie

Er zijn vele redenen waarom uw lippen donkerder kunnen lijken dan normaal, zoals hormonale veranderingen, schade door de zon en bepaalde medicijnen. Als je echter merkt dat ze er moe beginnen uit te zien of er donkerder uitzien dan normaal, moet je een afspraak maken met je arts. Het kan een teken zijn van ernstige gezondheidsproblemen.

Er zijn verschillende huismiddeltjes die je kunt proberen om je lippen lichter te maken. Elke dag koffie drinken zorgt er bijvoorbeeld voor dat je lippen donkerder worden, waardoor ze donkerder lijken. Daarnaast kan het scrubben van je lippen met een schuurmiddel de dode huid op je lippen verwijderen en de natuurlijke aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *