Hoe word je een meester-kapper.

Vrouw In Zwart Shirt Zittend Op De Vloer

Een goede opleiding is essentieel om kapper te worden. Zorg ervoor dat u de basistechnieken, -technieken en -hulpmiddelen voor het knippen begrijpt voordat u met de training begint. Onthoud dat als je eenmaal begint te werken, je moet blijven leren, beoordelen en begrijpen. Als je de kennis niet hebt, kun je de verwachtingen van de kapper niet inhalen.

Door de jaren heen zijn er veel boeken, video's en websites ontwikkeld door mensen die kapper willen worden. Sommige van de vaardigheden die tijdens het trainingsprogramma zijn ontwikkeld, zullen in een winkel worden gebruikt wanneer de kappers worden gebeld. De kapper speelt een zeer belangrijke rol in de bedrijfsvoering van de winkel. De kapper moet de piratenmanier van het knippen van haar begrijpen. Het bovenste deel van het haar is het blok, het blok herbergt de nek, de rug en de zijkanten. De achterkant moet evenwijdig aan de grond zijn. Begin met knippen vanaf de onderkant van de nek naar de in de winkel beklede kappersschaar.

Leer behandelen, wat inhoudt dat je moet leren wassen, hoe je het haar van mensen moet knippen en stylen en hoe je moet spiegelen. Als de spiegel niet beschikbaar is, leer dan te focussen op de achterkant van het hoofd, weg van de spiegel. Leer wat het beste klinkt, vooral native of uitspraken zoals "de achterkant van de nek" of "as aan de oren", omdat ze de juiste actie dicteren die moet worden genomen wanneer u haar knipt.

Begin eenvoudig, knip eerst de rug, schouders en borst. Je moet ook de mensen kennen, de stijl, kleur, textuur, volume, wat de relevante accessoires zijn. Je moet ook weten of de plaats netjes is of niet. Als de plaats netjes is, ga dan door met het knippen van haar in dit gebied.

Als de nek te kort is, moet je de nek doorknippen, let op de cijfers en controleer of de nek langer is dan waar hij zou moeten zijn. Als dat zo is, ga dan door met het knippen van de nek, maar alleen na de cijfers. De neklengte moet langer of bijna even lang zijn als het hoofd. Haal de handdoek van de schouders en kam het haar. De kam moet stevig zijn en de vingers moeten klein zijn. Begin met het knippen van de bovenkant van het kleine deel van het haar.  Kapperszaak Den Bosch

Je hebt een schaar bij je, ook de juiste behandeling is essentieel. Raak de schaar niet aan als deze nat is. Schud de schaar in een leren handdoek om hem vochtig te maken. Maak vervolgens 2 sneden in 2inin stof. De vouw aan de voorkant moet groter zijn dan de andere. Het betekende dat de schaar niet helemaal schoon was.

Droog vervolgens de schaar. Maar als u denkt dat het nog niet klaar is, kunt u de klant vragen u het te laten proberen, maar u zult het niet gebruiken als u het probeert te gebruiken zonder een proefsnede te maken. Als u het op een goed afgedekt gebied gebruikt, zal de eerste snede rommelig zijn. U moet de basisprincipes van het knippen begrijpen om ervoor te zorgen dat het kapsel glad en asymmetrisch blijft.

Je moet leren multitasken. Leer om haar te knippen terwijl je andere banen doet. Je hoeft niet alle vaardigheden in het knippen van haar onder de knie te hebben, maar je moet leren verschillende kapsels te mixen, je schaar te leiden, de juiste kam te kiezen. Je moet ook in staat zijn om matten, handdoeken, kleding of plooien te snijden.

Het talent met een schaar ontwikkelt zich als professional. De basistechnieken zijn eenvoudig te volgen en relatief snel onder de knie te krijgen. Maar zoals bij elke kunst, kun je een bepaalde kunst beheersen, de kunst van het combineren van verschillende gereedschappen. Met een beetje training, ervaring en creativiteit kun jij ook een meester in het knippen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.