Het belang van een schaar

Dames kapper Utrecht

 

De bars en salons van vandaag bevinden zich meestal in de winkelcentra of in huis. De kapper is nu meestal een technicus die een heleboel procedures en diensten voor de klanten uitvoert. De meeste mannen die voor de eerste keer naar de kapper gaan, weten niet eens dat ze geknipt worden. Zij raden het gewoon omdat zij geen leraar hebben die hen de weg wijst. De gemiddelde leeftijd van de kappers is vijfendertig tot vijfenveertig jaar.

Het meeste werk dat kappers doen is haren knippen, maar ze doen ook ander werk zoals stylen, kleuren en verwerken. Het werk kan manueel of mentaal zijn. Het manuele werk wordt gedaan met wimpers en scharen, terwijl het mentale werk gewijd is aan andere methoden en programma’s zoals lasers en elektrolyse.

In het verleden was het gebruik van een schaar zeldzaam. In de moderne wereld wordt het gebruik van een schaar echter steeds populairder, omdat mensen zich meer bewust worden van hun gezondheid en hun haar mooi willen houden. Wanneer de door de kapper gebruikte schaar niet goed wordt gedesinfecteerd, kan hij een ernstige infectie veroorzaken. De problemen zullen alleen maar verergeren als de schaar niet regelmatig wordt gedesinfecteerd. Patiënten met snijwonden, zweren en geïnfecteerde scheerbultjes kunnen het slachtoffer worden van verdere infecties.

Het wordt aanbevolen dat mensen die salons bezoeken voor haarbehandeling, stylisten en kappers hun scharen steeds desinfecteren. De handbladen van scharen worden onderworpen aan enkele fysische en chemische processen. Wanneer een schaar wordt vervaardigd, worden de handvaten bijvoorbeeld onderworpen aan een hard zuurbad. De oplossing creëert een dunne laag op de handvaten die de broosheid van de handvaten wegneemt.

Nadat de oplossing is uitgehard, wordt zij aan de schaar toegevoegd. Nu wordt de schaar geopend en verwijderd. Ook de handvaten van de schaar worden verwijderd en in de oplossing gedompeld. Na dit proces voelt de schaar korrelig en doosachtig aan. Het doel van dit proces is om de handvatten en bladen van de schaar volledig te verwijderen.

Mensen die een handschaar gebruiken, ervaren dat de schaar stijf wordt en ruw aanvoelt. Mensen die een buxusschaar gebruiken, ervaren daarentegen een glad gevoel. Om een constante temperatuur te behouden, wordt de schaar ongeveer tien minuten in water gelegd.

Daarna worden ze op een droge, luchtige plaats te drogen gelegd. Om te voorkomen dat de schaar vochtig wordt, wordt een stoffen of lederen buidel over de handvatten gelegd. De schaar wordt geopend terwijl het zakje over de handvatten wordt gehouden. Nadat de schaar de voorgeschreven droogtijd heeft gehad, wordt hij geopend om te worden gereinigd.

Een handschaar is weliswaar niet duur, maar heeft de neiging de tanden van de schaar uit te spreiden, waardoor de bladen vervormen. Sommige mensen gebruiken liever gewoon een schaar uit de tuin. Als de persoon echter niet weet hoe hij zijn schaar moet schoonmaken, zullen de kwetsbare delen van de schaar worden overgebracht op de niet-gevoelige delen.

Het schoonmaken van de schaar is niet moeilijk, maar het moet wel regelmatig gebeuren, zodat de schaar zijn beoogde functie behoudt.

1. De handen en handgrepen van de schaar moeten grondig worden gewassen met afwasmiddel en warm water en een milde zeep. De levensduur van de schaar hangt niet alleen af van de kwaliteit, het vakmanschap en het fabricageproces, maar ook van hoe goed de makers van de schaar zijn. Het vouwen, losmaken, afstellen en schoonmaken van dit soort scharen kunt u het beste overlaten aan een expert – maar een ervaren professional is nooit goedkoop. Een scherpe schaar kan echter duur zijn, maar een uitstekend exemplaar kan een miljoen waard zijn.

2. Sommige mensen gebruiken scharen die ze uit een oude ladekast hebben liggen. Als dit het geval is, moet de schaar verzekerd zijn. De schaarverzekeraar moet op de hoogte zijn van het merk en het bouwjaar van de schaar. De levensduur van de schaar moet ook worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de schaar zou functioneren zoals verwacht.

3. Maak de schaar niet nat met water. In plaats daarvan dompelt u de schaar in een gat in de gootsteen en houdt u hem ondergedompeld in het water. Als de schaar wordt verwijderd terwijl het water in de gootsteen ligt, zou de schaar zijn gevallen.

4. Schijn nooit met het felle licht van de drogers op de schaar–dit zou de spiegels kunnen doen beslaan.

5. Als de schaar verstopt is, kan de verstopping worden verwijderd door het gebied tussen de tanden af te knabbelen.

6. In plaats van goedkope scharen te gebruiken, kunt u beter een handgemaakte schaar van hoge kwaliteit kopen, die lang meegaat.

7. Vouw de schaar niet.

8. Houd de schaar in de juiste houding om je haar te knippen met in gedachten.

Hoe ze te gebruiken

9. Na het kopen van de juiste maat van de schaar, verstelbaar is het het knippen op basis van uw haarlengte. Bijvoorbeeld: Als u kort haar heeft, kunt u een nagelvijl-schaar gebruiken; voor gemiddelde haarlengtes.

 

LEES MEER : 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.