De voordelen van massagetherapie

Massage Tilburg

 

Het Internationaal Systeem voor Arbeidstoewijzing (IWHA) definieert massage als een proces waarbij druk wordt uitgeoefend op de weefsels van het lichaam om een doel te bereiken. Het IWHA garandeert ook dat gezondheidswerkers, zorgverleners en werknemers in de gezondheidszorg de nodige opleiding moeten hebben om massagetherapie uit te voeren. De kwalificaties van alle werknemers in de gezondheidszorg, met inbegrip van massagetherapeuten, moeten worden gecontroleerd en goedgekeurd door de Healthcare Commission of Canada.

Er zijn vele redenen waarom een patiënt massagetherapie zou zoeken. Pijn, bijvoorbeeld, is een veel voorkomende reden, en kan al dan niet worden verzacht met verdovende crème. Het kan gepaard gaan met een injectie of verdovende crème. Bij kankerpatiënten kunnen kankercellen vernietigd worden voordat ze zich kunnen verspreiden naar andere delen van het lichaam. Te veel druk kan resulteren in te veel bloedingen en bloedstolsels. Daarom wordt het blindelings uitoefenen van druk of het inbrengen van voorwerpen in het lichaam zonder het gebruik van handschoenen niet veilig geacht. De meeste zorgverleners zullen ervoor zorgen dat een patiënt met massage begint met het gebruik van geschikte handschoenen.

Zorgverleners zullen er ook voor zorgen dat patiënten blijven masseren, zelfs nadat ze een wellness-afspraak hebben met een arts-gynaecoloog. Zij kunnen worden aangemoedigd om door te gaan met deze massage, ook al neemt het aantal beschikbare massagesessies af na de dienst van de massagetherapeut. Dit komt omdat een gezonde bloedsomloop de vetcellen intact houdt en het lymfestelsel in staat is de vetcellen af te voeren en ze weg te spoelen. Zodra een patiënt echter overgaat naar een andere massagetherapeut, zal hem verteld moeten worden te stoppen, anders gaat het lymfestelsel ‘vanzelf’ werken.

Naast pijn kan massagetherapie de algehele circulatie verbeteren, de opname van voeding verhogen, het lichaam fit en gezond maken en de uitscheiding van afvalstoffen vergemakkelijken, wat een positief voordeel is voor de patiënt. Het verdient echter de voorkeur een zorgverlener te vragen de patiënt alle voor- en nadelen van massagetherapie uit te leggen.

Lees meer:

Ontspanningsmassage Tilburg

Mindfulness Tilburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.