De geschiedenis van Norman

Kapper Gouda

 

iemand afschilderen als iemand met de eigenschappen van een Normandiër, waarbij een kapsel wordt gebruikt om hem van andere mensen te onderscheiden. barbershopAfgeleid van het Latijnse ‘barber’ + (pite) ‘haar’.

De winkel was van oudsher een plaats waar alleen mannen naar toe gingen om hun haar te laten knippen, hoewel de tong in 1588 door vrouwen werd overgenomen. Kapperszaken werden meestal ook in fortuinen gevestigd omdat kappers een hoger bedrag konden krijgen voor hun diensten.

In vooraanstaande families waren de kapperszaken open over keurige compactjes. Mannen bleven thuis om zich te laten scheren en vrouwen gingen erheen om hun benen te laten ‘scheren’. De televisie schiep de mythe van de barbershop; in de VS was die mythe minder gangbaar voordat de televisie gemeengoed werd.kleur en band, kranten, tijdschriften, en meteen ook huwelijksfeesten. Kapperszaken waren de plaatsen waar mannen en vrouwen hun ‘kruis konden laten branden’ of hun haar konden laten knippen of verven.

Toen de eerste wereldoorlog uitbrak, werden kapperszaken gebruikt als boodschappers, nieuwslezers en serveersters. Mannen bleven in de kapperszaak om hun pruiken en haar te laten verven, en vrouwen om het te stylen. Meisjes lieten hun nagels doen en hun haar in laagjes zetten en permanenten. Het was de manier bij uitstek om het haar steil te laten maken.

Tijdens de depressie werden kapperszaken soms gebruikt als werkplaatsen door mensen die hun baan verloren. Koffie drinken in een kapperszaak hielp soms om in zaken te blijven. Toen de economie het beter deed, werd dit echter minder een probleem.

In de 20e eeuw groeide het aantal kapperszaken en gingen veel minder mensen naar een kapsalon om zich te laten knippen. Theatrale acteurs, zoals Winston Churchill, verdienden veel geld voor hun grote haar. De mensen die in een beroemde kapperszaak in Londen werkten, maakten van de kapperszaak een zeer lucratieve zaak.

Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog begon de Barber Shop uit te sterven, omdat mannen zich terugtrokken om voor hun land te vechten. De enige plek om geknipt te worden was het theater en vaak moesten mannen hun haar laten knippen om er goed uit te zien in hun uniformen. Toenixie rokers de Women’s American Revolution vormden, begonnen ook zij hun haar te knippen, omdat ze vonden dat hun ‘baby-blow’ haar te ‘mannelijk’ was.

De 20e eeuw zag een groei in de commercialisering van de kappersindustrie. Salons begonnen leesgewoonten aan te leren en gingen minder naar de kapper als een symbool van hun bekering om als “normaal” en wegwerpbaar in de maatschappij te worden beschouwd. Sommige mannen vormden�umberrynumbernachten, terwijl anderen zich schoren. In het begin wilden mannen niet gezien worden met hun baarden, maar toen ze zagen dat dat met hun vrienden gebeurde, begonnen ze de gewoonte ook op te pikken.

Na de millenniumwisseling begon de kappersbranche weer aan een opleving. De filmindustrie hielp de kapperszaken een impuls te geven, vooral met acteurs die graag op het scherm verschenen. Om de mythe van de kalende bevolking te helpen bestrijden, begonnen veel kapperszaken met het knippen van mannenhaar.

Toen de 99ers aan de macht kwamen, kregen de kapperszaken meer zaken te doen van jongere mannen die er genoeg van hadden dat hun ‘piraten’ niet naar de kapper konden. Ze waren het beu om naar de kapper te gaan voor een simpele knipbeurt, en wilden in het openbaar gezien worden. Ze vonden het niet erg om hun rugharen professioneel te laten knippen, maar ze wilden er in het openbaar goed uitzien, bijvoorbeeld ’s morgens bij het klussen of voor afspraakjes.

Dezelfde kapperszaak liefhebbende mannen begonnen ook de nieuwste stijlen voor hun haar te gebruiken. Ze kochten bleekkits om de kleur aan te passen en voegden glans toe aan hun grijze haren. Veel van deze mannen gingen met aangepaste tondeuses werken en lieten hun rug en gezicht door esthetici modelleren.

Toen de salonbranche zich in het nieuwe millennium begon te herstellen, werd het binnenwerk van de meeste winkels teruggebracht tot de basis. De meeste winkels worden nu gerund door managers die in het voor hetzelfde doel als de stylisten. Hoewel sommige salons bieden de aangepaste opties om te helpen ontwerpen zelfs de eenvoudigste stijlen, de meerderheid van de winkels zijn nu het aanbieden van dezelfde opties die ze deden in het verleden. U kunt meestal vertellen een salon die zich richt op de mannelijke clientèle door de korting die ze weggeven. De soorten stijlen die worden gedaan in de meeste winkels over de hele wereld zijn over het algemeen slechts een paar stappen verwijderd van de guyliner voor mannen.

 

LEES MEER : 

kapsalon gouda

beste kapper gouda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.